Witam serdecznie wszystkich!!!
Jestem nowy na forum i szukam rozwiązania następującego problemu w mojej laluni.
Silnik 1,9 tdi 90km z roku 1998, przebieg 145 tys km. Auto sprowadzone z Szwajcarii miesiąc temu.
Problem jaki zaobserwowałem to: co jakis czas podczas jazdy kontrolka swiec żarowych zaczyna błyskać i żarzyć się.
Sprawdziłem - czujnik stopu przy pedałach, przekażnik 109, i wszystkie mozliwe połączenia elektryczne idące do pompy wtryskowej (przepryskałem je środkiem do złączekelektr.)
Silnik w momencie wystąpienia usterki chodzi normalnie, nie zauważyłem żeby tracił moc.
Co sądzicie w tym temacie!!!
Środkiem do złącz elektrycznych nie sprawdzisz czy automat stopu działa prawidłowo. Trzeba go wymienić jeśli jest uszkodzony. Sprawdź jeszcze wszystkie żarówki.
witam!
włącznik sprawdziłem miernikiem także jest oki, żarówki zmienione na nowe wszystkie w tylnich lampach
dodam, ze kontrolka nie miga tylko sie żarzy i błyska od czasu do czasu
tak wiem, ale moj staruszek tez ma octavie i przeprowadzilem test na zasadzie zamiany włączników, takze jest ok.
Dodam jeszcze, ze usterka wystepuje po jakims czasie od momentu uruchomienia silnika np po poł godzinie. Tak samo jest z jej ustąpieniem np. po 5 min normalnej jazdy nagle gasnie całkowicie i jest oki. Za jakis czas jest oczywista powtórka z rozrywki.
przekaźnik stopu!!! mozesz kolego podpowiedziec mi gdzie sie znajduje to ustrojstwo?
[ Dodano: Sob 03 Sty, 09 08:01 ]
pytalem kolesia ze sklepu motoryzacyjnego i twierdzi, ze nie ma czegos takiego jak przekaznik stopu - moze chodzi o włącznik stopu??
Zamieszczone przez Jarosław Rod
miałem usterkę o identycznych objawach po wymianie przekaźnika stopu problem nie powtórzył się.
[ Dodano: Nie 04 Sty, 09 20:13 ]
jade w tygodniu na kompa do znajomka - dam znac czy cos wyszło i pomogło
Komentarz